Társadalmi szerepvállalás > Környezetvédelem > Irányelveink

Irányelveink

A környezetért kiemelt felelősséggel bíró vállalatként legfontosabb környezetvédelmi irányelvünk a megelőzés, valamint tevékenységeink környezetre gyakorolt hatásainak folyamatos csökkentése.

Ipari ökológiánk legfontosabb elemei a tisztább termelés, az energiaracionalizálás, a levegő tisztaságának megőrzése, a zajvédelem, a szennyvízkezelés, a talajvíz kármentesítés, valamint a hulladékgazdálkodás. Alapvető és legfontosabb célunk az IPPC (integrált szennyezés-megelőzés és ellenőrzés) engedélyben foglaltak maradéktalan teljesítése. Ezen törekvésünket az éves felügyelőségi ellenőrzés is ismételten megerősítette.

 
Fejlesztéseink, korszerűsítő beruházásaink során mindig a legkorszerűbb technológiák alkalmazására törekszünk, ezek révén az elmúlt években jelentősen csökkent energia- és vízfelhasználásunk, nőtt az újrahasznosított hulladékok aránya.

Környezetvédelmi politikánk fontos része munkatársaink környezettudatos munkavégzése. A környezetvédelmi oktatás és az üzemeikben az úgynevezett „zöld szemlék” ma már mindennapjaink részét képezik.

Szervezeti egységeink feladatait a Környezetvédelmi Szabályzatban rögzítettük, Környezetvédelmi és Üzembiztonsági Főosztályunk évente készít környezetvédelmi jelentést.

 

 Székhelyünkön működik környezetvédelmi laboratóriumunk, amely 1998 óta akkreditált vizsgálati hely: legfontosabb feladata (több más mellett) a vállalat ipari szennyvízvizsgálati önkontroll-rendszerének működtetése és a hulladékok vizsgálata.

Energiafelhasználásunkról, hulladék- és vízgazdálkodásunkról, valamint a levegő tisztaságának védelmében tett intézkedéseinkről a "Felelős működés" menüpontban olvashat bővebben.