Társadalmi szerepvállalás > Események

Újabb támogatásunk a pszichiátriai klinikának

2011. május 15.

Az oktatófilmekben orvosok beszélgetnek pszichés problémával - például depresszióval - küzdő páciensekkel, akiket színészek alakítanak. A vetítések célja, hogy a pszichoterápiát hallgatók elsajátítsák, hogyan kell viselkedni, kommunikálni a betegekkel.

Először az egyetem oktatóinak vetítik le a filmeket, a hallgatók a 2011/2012-es tanév második félévétől fogják használni a termet. Akkor a gyakorlati pszichoterápiát már nem fakultatív, hanem általános tantárgyként oktatják. A 14 órás videóanyagot az internetre is feltöltik, így távoktatásra, e-learningre is alkalmassá válik majd.

Dr. Bitter István, az intézmény igazgatója elmondta: a videóinterjúk tananyagba építése azért is hasznos, mert a pszichoterápia gyakorlati alkalmazását nem lehet katedráról oktatni. Ráadásul a fejlesztés további felhasználási lehetőségeket nyújt.

Az Egis 2005 óta támogatja a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikáját a szakképzési hozzájárulásból. Cégünk segítségével felújították a betegvárót és az ambulanciát, modern oktatótermeket alakítottak ki, neuropszichológiai és genetikai oktató, valamint virtuális valóság labort hoztak létre. Három évvel ezelőtt munkatársaink önkéntes munkával varázsolták újjá a klinika kertjét, amit azóta a klinika munkatársai gondoznak.


Vissza az eseményekhez