Egis-hírek > Oroszországban erősít az Egis

Oroszországban erősít az Egis

2017.02.06.

Az Egis akvizíciókkal is tovább kívánja erősíteni nemzetközi jelenlétét és termékportfólióját stratégiai piacain, ennek jegyében került sor az oroszországi D-Panthenol és nőgyógyászati termékcsaládok felvásárlására.
A bőr gyógyulását segítő, ötféle kiszerelésben kapható D-Panthenol a második legnagyobb forgalmú termék a saját hatóanyag piacán. A D-Panthenol Oroszországban az Egis 4. legnagyobb, az OTC szegmensen belül pedig a második legnagyobb forgalmú készítménye lesz.
Az Egis ugrásszerű növekedést tervez a most felvásárolt, a női egészséget támogató termékei – Vagilac termékcsalád, Folacin és Feminal – forgalmában, melyeket már februártól elérhetővé tesz a D-Panthenollal együtt a hatalmas méretű, 143 millió fős orosz piac egészén. Ezzel egyben utat nyit a vállalat a beteg választásán alapuló OTC szegmensben olyan további új terápiás területek felé, mint a bőrgyógyászat és a gyermekgyógyászat.
 „E portfóliók felvásárlása lehetővé teszi pozíciónk és versenyképességünk erősítését legnagyobb piacunkon, Oroszországban. Fő törekvésünk, hogy az árbevételünk 80%-át adó exportunkat tovább erősítsük. Ugyanakkor a jövőben is Magyarországon kívánjuk tartani értékteremtő tevékenységeinket, ezért a külföldön megtermelt nyereségünkből elsősorban magyarországi K+F és termelési kapacitásaink bővítését, korszerűsítését és fejlesztését tervezzük” – mondta dr. Hodász István, az Egis Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója.
A 2015/2016-os üzleti évben az Oroszországba irányuló export értéke 31 milliárd forint volt. Az Egis számára a versenyképesség növelésének egyik stratégiailag kiemelt jelentőségű eszköze az OTC jelenlét erősítése, valamint a vállalat hazai és nemzetközi termékportfóliójának folyamatos bővítése az intenzív fejlődés érdekében. E koncepció keretében vásárolta fel 2015-ben a vállalat Lengyelországban a piacvezető Biovital® vitaminkészítmények portfólióját, melynek forgalmában közel másfélszeres növekedést ért el az Egis az elmúlt másfél évben. Az Egis jelenleg és a jövőben is folyamatosan figyeli a felvásárlási lehetőségeket Közép-Kelet-Európában és a FÁK régióban, melyek hozzásegíthetik stratégiai céljainak eléréséhez.


Az Egisről:
Magyarország, Közép- és Kelet-Európa és a FÁK országok egyik vezető gyógyszergyáraként az Egis gyógyszergyár tevékenysége kiterjed a kutatás-fejlesztéstől a hatóanyag- és késztermék-gyártáson át az értékesítésig.
A vállalat tabletta- és injekció-gyártástól a galenikus készítményekig terjedő termékskálájával világszerte mintegy 60 országban van jelen, Magyarországon kívül 17 országban értékesíti termékeit Egis márkanéven, saját leányvállalatokon illetve képviseleteken keresztül. A 2015/2016-os üzleti évben 145-féle hatóanyagból 161 termékcsalád gyógyszereit forgalmazta, termékportfóliója összesen 595 termékből áll.  Legfontosabb terápiás területei: a szív- és érrendszer, metabolizmus, központi idegrendszer, allergia, onkológia, urológia, nőgyógyászat. A vállalat folyamatosan keresi a lehetőségeket portfóliójába illeszkedő termékek felvásárlására stratégiai piacain. A 2015/2016-os üzleti évben az Egis-csoport nettó árbevétele elérte a 167 milliárd forintot. 
További információk: www.egis.hu 


A JGL-ről
A fiumei (Horvátország) székhelyű JGL gyógyszergyár főként hozzáadott értékű szemészeti és fül-orr-gégészeti készítmények gyártására szakosodott. A vállalat valamennyi gyógyszerformában kínál terápiás lehetőségeket a világ több mint 30 országában.
2015-ben a JGL árbevétele elérte a 800 millió horvát kunát, melynek mintegy 80%-a exportból származott. A vállalat kiemelt hangsúlyt fektet nemzetközi  jelenlétének erősítésére, elsődleges exportpiacai a FÁK országok (főként Oroszország, Kazahsztán és Fehéroroszország), valamint egész Dél-Kelet Európában jelen van leányvállalataival és képviseleti irodáival.
Az elmúlt időszakban a JGL olyan nagy méretű, gyorsan növekvő, a világban kulcsszerepet játszó térségek felé fordult, mint Afrika, Ázsia, a Közel-Kelet vagy Dél-Amerika.
A vállalat portfóliója 160 termékcsaládból és 460 termékből áll, főként a tengervíz alapú nazális dekongesztánsok és a teljes terápiás spektrumot lefedve a szemészeti készítmények piacán meghatározó szereplő. A nemzetközi piacon az Aqua Maris termékcsaládja a legelterjedtebb, jelenleg három kontinens több mint 30 országában van forgalomban.
További információk: www.jglproduction.com Vissza az Egis-hírekhez