Egis-hírek > Egis-hírek

Az Egis erősíti akvizíciós stratégiáját 2017-ben

2017.10.19.

Az AstraZenecával kötött licensz-megállapodás értelmében az Egis hosszú ideje gyártja és forgalmazza a Sorbifert. A termék mára az Egis egyik legerősebb márkájává vált, 6 milliárd forintos éves forgalmával az ötödik legnagyobb a vállalat portfóliójában.

A Sorbifer a vashiányos vérszegénység megelőzésére és terápiájára használatos, vényköteles készítmény. Erős pozícióval rendelkezik több közép-kelet európai és FÁK ország piacán, de különösen Oroszországban és Lengyelországban.

„Közel húsz országban vagyunk régóta jelen ezzel a méltán elismert, kiváló minőségű készítménnyel. Nagyon jó az orvosok körében a Sorbifer megítélése, és a terveink szerint a jövőben még több ember egészségéhez járul majd hozzá gyógyszerünk.” – nyilatkozta dr. Hodász István, az Egis Gyógyszergyár Zrt. vezérigazgatója.

Hozzátette, ez a tranzakció része az Egis növekedési és akvizíciós stratégiájának a vállalat kulcspiacain. E stratégia keretein belül az Egis 2017-ben már két sikeres akvizíciót jelentett be: felvásárolta a D-Panthenolt, valamint egy nőgyógyászati termékportfóliót Oroszországban.Vissza az Egis-hírekhez