Cégünkről > Vezérigazgatói köszöntő

Tisztelt Látogatónk!

Szeretettel köszöntöm az Egis gyógyszergyár weboldalán, ahol megismerkedhet a több mint százéves múltú gyógyszergyárunk történetével és széleskörű tevékenységével.

Az Egis Magyarország és egyben Közép-Kelet-Európa egyik meghatározó, vertikálisan integrált generikus gyógyszergyára, tevékenységünk a gyógyszergyártás minden területére kiterjed a kutatás-fejlesztéstől a hatóanyag- és készgyógyszer-gyártáson át a kereskedelemig.

Magyarországon három gyáregységünkben fejlesztjük és gyártjuk gyógyszereinket, amelyek közül kettő Budapesten, egy pedig Körmenden található. A több mint száz évvel ezelőtti hatvanfős vállalkozásból mára 4364 embert foglalkoztató nemzetközi vállalatcsoporttá bővült gyógyszergyárunk. Sikereinket vállalatunk alapító vezérigazgatója, Balla Sándor gyógyszerész alapozta meg, aki a minőségi termékek gyártása mellett nagy hangsúlyt fektetett a folyamatos fejlődést biztosító kutatás-fejlesztésre és exportra.

A mai napig ezek a legfontosabb pillérei vállalatunk fejlődésének. Regionális szinten is kiemelkedően sokat fordítunk kutatás-fejlesztésre, a 2016/2017-es üzleti évünkben 13 milliárd forintot költöttünk erre a célra. Az elmúlt években megújultak és jelentős mértékben bővültek innovációs kapacitásaink. Mindhárom gyáregységünkben a legmodernebb infrastruktúrával felszerelt önálló K+F központokat létesítettünk, ahol olyan magas hozzáadott értékű - például kombinációs - gyógyszerkészítményeket fejlesztünk, amelyek korszerű, költséghatékony terápiát tesznek lehetővé a betegek számára.

Termékeink 62 országban kaphatók, 157 milliárd forint árbevételünk 77 százaléka exportból származott. Egis márkanéven Magyarországon kívül 17 országban értékesítjük termékeinket. Forgalmunk mintegy kétharmadát a szív- és érrendszeri, a központi idegrendszeri, valamint a légzőrendszeri gyógyszereink teszik ki. Folyamatosan nyitunk új területek felé, 2013-ban az Egis vezette be Európa első biohasonló monoklonális antitest készítményét és stratégiai célunk, hogy a biohasonló gyógyszerek szegmensében meghatározó szereplővé váljunk.

Remélem, rövid bevezetőm felkeltette érdeklődését, és minden kérdésére megtalálja a választ oldalainkon!

Jó böngészést kívánok!

dr. Hodász István
vezérigazgató