Cégünkről > Eredményeink

Eredményeink

Árbevételünk

Árbevételünk 80%-a exportból, míg 20%-a a hazai piacról származik.

Bevételünk

Bevételünk 72%-át a humán gyógyszer-értékesítés, 28%-át a hatóanyag és egyéb termékek eladása adta.

A 2015/2016-os üzleti évben (az üzleti évünk október 1-jétől a következő év szeptember 30-áig tart) 167 milliárd forint (536 millió euró) volt nettó árbevételünk. Árbevételünk 80%-át exportunk adta, legfontosabb exportpiacainkon, Oroszországban, az egyéb FÁK-országban valamint a közép-és kelet-európai régióban együttesen 270 millió euró forgalmat könyvelhettünk el.

Magyarországon hagyományosan a piacvezető gyógyszergyárak egyikének számítunk, a teljes magyar gyógyszerpiacot tekintve az előkelő első helyet foglaljuk el a forgalmazott dobozszám alapján.

 

Stratégiai célkitűzéseinknek megfelelően a 2015/2016-os üzleti évben 7 új termékcsaláddal jelentünk meg piacainkon. Az üzleti év végén összesen 418 belföldi és 3023 külföldi törzskönyvvel rendelkeztünk.

 

Vállalatunk kutatás-fejlesztési tevékenységünk középpontjában három terápiás területre ható gyógyszerek fejlesztése áll: a szív- és érrendszer, központi idegrendszer, valamint a légzőrendszer. E három hatástani terület együttesen árbevételünk mintegy kétharmadát adta, bár a fő hangsúlyt továbbra is ezekre a területekre helyezzük, folyamatosan nyitunk új terápiás területek felé.

 

Hosszú távú fejlődésünk, sikereink kulcsa az innováció. Kutatás-fejlesztésre minden évben kiemelkedő összeget, a 2015/2016-os üzleti évben 13,3 milliárd forintot fordítottunk.

 

Eredményeinket mintegy 4300 belföldi, és a világ számos pontján, kereskedelmi kirendeltségeinken, leányvállalatainknál dolgozó munkatársunknak köszönhetjük.