Cégünkről > Díjak, elismerések

Díjak, elismerések

 

Innovációs díjak

 

Kutatás-fejlesztési munkánk során olyan generikus termékek létrehozására törekszünk, melyekkel költséghatékonyabb terápia nyújtható a betegek szélesebb köre számára. Rendkívüli elismerést jelent, ha kutatóink eredményeit innovációs díjjal jutalmazzák.

Innovációs Díj (2014) - bisoprolol - amlodipin tabletta

 
A 2014. évi Ipari Innovációs Díjat a vállalat azzal érdemelte ki, hogy a világon elsőként fejlesztett, gyártott és hozott forgalomba bisoprolol és amlodipin hatóanyagokat egyetlen tablettában tartalmazó vérnyomáscsökkentő készítményt. A díjazott készítmény egyedülállósága abban rejlik, hogy a fejlesztés során egyszerre több fontos célt sikerült megvalósítani: a két különböző hatásmechanizmusú hatóanyag kombinálása előnyösen egészíti ki egymás vérnyomáscsökkentő hatását, az új készítmény nagy stabilitású és két gyógyszer helyett elegendő egyet szedni a terápia során.

 

 

Innovációs díj (2013) - ramipril - amlodipin kapszula

 

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2013. évi Innovációs Díját ramipril-amlodipin hatóanyagú fix kombinációs gyógyszerünk nyerte el. Az Egis hazai gyáregységeiben kifejlesztett és gyártott, ramiprilt és amlodipint tartalmazó fix kombinációs vérnyomáscsökkentő készítmény egyedülálló a gyógyszerpiacon. A gyógyszer két olyan hatóanyagot tartalmaz egy kapszulában, melyet 377 000 beteg szed Magyarországon két külön tablettában.

A fix kombináció szedése jelentősen növeli a betegek terápiás együttműködését; nemzetközi vizsgálatok alapján a betegek több mint 30 százaléka abbahagyja a terápiát, ha ugyanezen készítményeket külön-külön tablettában kell szednie, míg a fix kombinációs készítmény esetén ez az arány csupán 12 százalék. A terápiás együttműködés kiemelt népegészségügyi jelentőséggel bír, mert a hatékony vérnyomás-szabályozás 45 százalékkal csökkentheti a stroke (szélütés), 24 százalékkal pedig a szívinfarktus halálozási arányát. 

Innovációs Nagydíj (2011) - clopidogrel tabletta

 
A 2011. évi Innovációs Nagydíjat a clopidogrel hatóanyagú, vérrögképződés megelőzésére szolgáló készítményünk nyerte el. Független gyártó eljárást dolgoztunk ki a racém clopidogrel előállításra, amely a clopidogrel hidrogénszulfát hatóanyag kulcsintermedierje. Az új megoldásra 2008-ban szabadalmi oltalmat kaptunk. Független gyártóeljárásunk lehetővé tette a készítmény piacra hozatalát az originátor készítményét védő szabadalmak lejárata előtt. Gyártó eljárást dolgoztunk ki a készítmény gyártására alkalmas morfológiájú hatóanyag előállítására, amire 2009-ben magyar és európai szabadalmat is kaptunk. A gyógyszertechnológiai innováció eredménye a készítmény nagyfokú stabilitását biztosító összetétel és környezetbarát gyártási technológia; ezt 2004-től magyar és 2006-tól Magyarországra is érvényesített európai szabadalom védi.

Ipari Innovációs Díj (2008) - quetiapine tabletta

 

A 2008. évi Ipari Innovációs Díjat magyar és európai szabadalommal védett quetiapine hemifumarate hatóanyagú, második generációs antipszichotikus készítményünk nyerte el. A kémiai innováció eredményeként a termék hatóanyagának minősége kiváló és a gyártás gazdaságossága is jelentős mértékben javult. 

A gyógyszerészeti (formulációs) innováció lényege, hogy a segédanyagok optimalizálásával tablettáink tömege hatáserősségüktől függően 20-50 százalékkal kisebb, mint az originátoré.

Innovációs Díj (2007) - venlafaxine retard kapszula

 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2007. évi Innovációs Díját venlafaxine hatóanyagú retard kapszulánk kapta. A depresszió elleni készítményben található hatóanyagot olyan - szabadalommal védett - eljárással állítjuk elő, amely jelentős mértékben javítja a termék tisztaságát, a gyártás gazdaságosságát, és környezetvédelmi szempontból is előnyös.

A gyógyszertechnológiai fejlesztés eredményeként a készítménygyártás szintén szabadalmazott, robusztus eljárással történik, a készítmény a szigorú szennyezés limitekhez képest is különlegesen tiszta.

Innovációs Díj (2006) - risperidone tabletta

 

A Magyar Szabadalmi Hivatal 2006. évi Innovációs Díját a risperidone hatóanyagú atípusos antipszichotikumunk nyerte el.

A filmtabletták szennyezései az originális készítményekben  mért szennyezés szintekhez képest alacsonyabbak, jellemzően azok felét, harmadát tartalmazzák.

Innovációs Díj (2004) - sertraline

 

A Magyar Szabadalmi Hivatal 2004. évi Innovációs Díját a sertraline hatóanyagú antidepresszáns tablettánk kapta.

Piacra hozatalával az Egis kiemelkedő mértékben járult hozzá ahhoz, hogy a betegek széles köre számára legyen elérhető modern, megbízható hatású depresszió elleni készítmény.

Innovációs Díj (2003) - carvedilol

 

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium 2003. évi Innovációs Díját carvedilol hatóanyagú tablettánk nyerte el.

A béta-blokkoló hatásmechanizmusú vérnyomáscsökkentő hatóanyagának fejlesztése során kidolgozott új gyártóeljárás egyrészt az originátor szabadalommal védett eljárásánál lényegesen jobb hatásfokú (71% az originátor eljárásának 43%-ával szemben), gazdaságosabb, másrészt kiemelkedően tiszta, szennyezésektől mentes, egyenletesen jó minőségû hatóanyagot eredményez.

Innovációs Díj (1992) - nifedipine

 

A Magyar Innovációs Alapítvány 1992. évi Innovációs Díját a nifedipine hatóanyagú termékcsaládunk nyerte el.

Az első generációs, kiváló vérnyomáscsökkentő hatású kalcium-antagonista készítménnyel sikerült kiváltanunk a piacon addig monopolhelyzetet élvező külföldi terméket.

 

Egyéb díjak, elismerések

 

Különdíj a Greennovációs Nagydíj pályázaton (2014)

 
A harmadik alkalommal megrendezett Greennovációs Nagydíj versenyen vállalatunk a Greennovatív gyártó/termelő kategóriában nyert különdíjat, „Eljárás és berendezés a gyógyszeriparban keletkező technológiai hulladékvizek AOX-mentesítésére” című pályázatával.

Budapest Márka (2013)

 
A Fővárosi Önkormányzat Budapest Márka címmel jutalmazta az Egist annak elismeréseként, hogy a több mint száz éve Kőbányán működő gyógyszergyár tevékenységével kiemelten hozzájárul a Budapesten élők foglalkoztatásához és a város gazdasági teljesítményéhez.

Kiváló Hazai Gyógyszergyár (2013)

 
Elsőként az Egis nyerte el a „Kiváló Hazai Gyógyszergyár” elismerést a Medicina TOP200 versenyen a magyar egészségügyben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.

MagyarBrands (2010, 2011, 2012, 2013)

 
A legkiválóbb hazai márkák minősítésére és bemutatására indították útjára 2010-ben a MagyarBrands programot. Az Egis a minősített üzleti márkák versenyében a harmadik helyen végzett.

Az év cafeteria rendszere (2010, 2011, 2013, 2015)

 

2010, 2011 és 2013 után 2015-ben ismét díjjal jutalmazták az Egis cafeteria rendszerét. „

Az év cafeteria rendszere” díj elismerés azoknak a munkáltatóknak, akik szabályosan alkalmazzák a béren kívüli juttatásokat, optimális adminisztrációval működtetik a választható béren kívüli juttatások rendszerét és kiemelt hangsúlyt fektetnek a munkatársakkal való személyes kapcsolattartásra.

 

Csomagolási különdíj a Jovital® C termékcsaládnak 2010)

 
A Hungaropack Magyar Csomagolási Versenyen a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) különdíját kapta társaságunk Jovital® C rágótabletta-termékcsaládja csomagolása.

 

Kerékpárosbarát Munkahely (2009, 2010, 2011)

 
A Kerékpáros Magyarország Program részeként meghirdetett pályázaton azon vállalatokat díjazták, melyek kiemelten támogatják munkatársaik körében a kerékpáros közlekedést.
 
A Hungaropack Magyar Csomagolási Versenyen a Csomagolási és Anyagmozgatási Országos Szövetség (CSAOSZ) különdíját kapta társaságunk Jovital® C rágótabletta-termékcsaládja csomagolása.

Superbrands (2008-2014)

 
Magyarország legnevesebb márkaszakemberei több ezer vezető márka közül választották ki az üzleti és fogyasztói szupermárkákat, az Egist 2008 és 2014 között minden évben.

Progress Research felmérés (2005, 2006, 2008, 2009, 2010, 2014)
A Progress Research 2005-ben, 2006-ban, 2008-2010-ben és 2014-ben készült felmérése során a megkérdezett orvosok az Egist választották az év gyógyszervállalatának, a legtekintélyesebb, legjobb hírű és leginkább etikus vállalatnak a kardiovaszkuláris termékek gyártói közül.

Kármán Tódor-díj (2004)
Elsősorban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki Karának nyújtott kiemelkedő anyagi támogatásért, valamint az oktatói és kutatási együttműködésért részesült vállalatunk Kármán Tódor-díjban 2004-ben.

Csomagolási különdíj a C-vitaminnak (2004)
A Hungaropack 2004 magyar csomagolási versenyen a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal különdíját ítélték vállalatunknak a Vitamin C filmtabletta 500 mg-os, 30 darabos kiszerelésének csomagolásáért.

Az Év Gyógyszere-díj (1998)

 

 

1998-ban az Egis káliumpótló szerét választották az Év Gyógyszerének.